Dr. Csizmadia Dóra a tájépítész négyrészes cikksorozata és Zoom előadása a városi vízmegtartás és fenntartható csapadékvíz-gazdálkodás témakörét járja körbe.

Csizmadia Dóra képe

Tradicionális csapadékvíz-elvezetés és a csapadék helyben tartása a kék-zöld infrastruktúra fejlesztésével (Csizmadia Dóra ábrája).

Kék-zöld infrastruktúra cikkek a "Másfél fok éghajlatváltozás közérthetően" weboldalon

Az első cikkből kiderül, hogy mi a kék-zöld infrastuktúra, és miért kell megváltoztatnunk a városi csapadékvíz-gazdálkodáshoz való alapvető hozzáállásunkat.

A következő írás nagyvárosi környezetben is jól alkalmazható módszereket ismertet a víz szikkasztására, tározására, elpárologtatására és tisztítására.

További információk a kék-zöld infrastruktúra eszközökről a fővárosi Zöldinfrastruktúra Füzetek sorozat „Vízérzékeny tervezés a városi tereken” című, online is elérhető kiadványában találhatóak.

A harmadik cikk a vízérzékeny városokról és a kék-zöld infrastruktúrában hasznosítható digitális megoldásokról szól.

A cikksorozat zárása Budapest városi szintű térképes vizsgálatával feltérképezi, hogyan lennének kezelhetőek a főváros csapadékvíz problémái. 

A fiatal tájépítész előadása a Csokonai Kulturális Központ Könyvtárának Youtube-csatornájára került fel

Vízmegtartás a városokban, vízparti zöldfolyosók, fenntartható csapadékvíz-gazdálkodás és patak revitalizáció – Külföldi példák, Hamburgból, és Nyugat-Európából – zoom előadás felvétele.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük